NL – Cryo-Save en Lazaron Biotechnologies starten stamcelbank joint venture in Zuid-Afrika

June 2, 2011 Group News

Cryo-Save Group N.V. (Euronext: CRYO, ‘Cryo-Save’), de toonaangevende internationale familie-stamcelbank, en John Daniel Holdings Ltd (Johannesburg Stock Exchange VCM: JDH), een venture capital onderneming en de controlerend aandeelhouder van Lazaron Biotechnologies (SA) Ltd, de eerste private navelstrengbloed stamcelbank op het Afrikaanse continent, kondigden vandaag aan dat beide bedrijven een Memorandum of Understanding hebben ondertekend voor de oprichting van een nieuwe stamcelbank joint venture in Zuid- Afrika.

De joint venture omvat de verkoop- en marketingactiviteiten van beide ondernemingen in Zuid-Afrika, alsmede de verwerkings- en opslagfaciliteiten van Lazaron Biotechnologies (“Lazaron”) in Kaapstad. De joint venture zal haar activiteiten onmiddellijk uitbreiden naar diverse andere landen in Afrika. De nieuwe activiteit combineert Cryo-Save’s leidende expertise op het gebied van het verwerken en bewaren met Lazaron’s expertise op de Afrikaanse markt. De joint venture zal klanten de keuze bieden om navelstrengen en stamcellen uit het navelstrengbloed op te slaan in Zuid-Afrika danwel in België.

De toepassing van stamcellen bij de behandeling van levensbedreigende ziektes is de laatste jaren sterk toegenomen, resulterend in meer dan 70 aandoeningen die met stamcellen behandeld kunnen worden. Sinds enige tijd worden stamcellen ook gebruikt voor cosmetische behandelingen en bij wondherstel behandeling. De navelstreng van pasgeboren babies vormt een rijke bron van stamcellen, die gemakkelijk en zonder ingreep afgenomen kunnen worden.

De nieuwe joint venture zal zowel de stamcellen uit het navelstrengbloed (hematopoietische stamcellen) als de navelstreng (mesenchymale stamcellen) afnemen en bewaren, lokaal of in België. De verwerkings- en opslagfaciliteit van Lazaron in Kaapstad zal aangepast worden teneinde de grotere hoeveelheid stalen aan te kunnen, en te kunnen voldoen aan de hoogste kwailiteitstandaarden.

De joint venture zal opereren onder de naam Cryo-Save South Africa. Onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Lazaron wordt de start van de joint venture uiterlijk eind juli 2011 voorzien.

 

Arnoud van Tulder, Chief Executive Officer van Cryo-Save, geeft de volgende toelichting:

Wij zijn optimistisch over de mogelijkheden om de belangrijkste partij te worden op het gebied van de bewaring van stamcellen in Zuid-Afrika, maar ook op het gehele Afrikaanse continent. Het groeipotentieel in beide gebieden is substantieel. Daarnaast zal Lazaron’s lokale marktexpertise naar verwachting bijdragen aan de opbouw van een sterk verkoop- en distributienetwerk.

Terence Gregory, Chief Executive Officer van JDH, zei het volgende:

Deze joint venture met een internationaal toonaangevende stamcelbank als Cryo-Save garandeert dat de nieuwe onderneming haar positie op het gebied van verwerking en bewaring van stamcellen kan versterken, zowel qua technologie als protocollen. Wij zijn trots op wat Lazaron tot nu toe heeft bereikt in Zuid-Afrika, en de joint venture zal ons in staat stellen onze activiteiten naar een nog hoger niveau te tillen.PDF DownloadsVoor meer informatie

Cryo-Save Group
+ 31 (0) 575 548 998
Arnoud van Tulder, Chief Executive Officer

John Daniel Holdings Ltd
+ 27 (0) 12 809 3599
Terence Gregory, Chief Executive Officer

SPJ Financiële Communicatie (Nederland)
+ 31 (0)20 647 8181
Kees Jongsma/Leon Melens

Gratis filmbeelden zijn beschikbaar op www.videobankonline.com.

Related Articles