NL – Non-executive director appointment

March 19, 2010 Group News

Cryo-Save benoemt Ronald Lorijn tot Non-Executive director

Cryo-Save Group N.V. (AIM/Euronext: CRYO), Europa’s grootste stamcelbank, maakt bekend dat dr. Ronald H.W. Lorijn (58) (MD, PhD, MBA) tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de onderneming op 19 mei aanstaande zal worden voorgedragen voor benoeming tot Non-Executive Director en lid van de Board van Cryo-Save Group.

Onder zijn leiding is het Amsterdamse AMT NV uitgegroeid van een klein, op één product gericht biotechbedrijf, tot een vooraanstaande onderneming op het gebied van humane genetische therapie met notering aan NYSE Euronext in Amsterdam. Lorijn trad in februari 2009 terug als CEO van AMT. Voorafgaand aan zijn periode bij AMT maakte Lorijn deel uit van het Europese managementteam van Amgen, verantwoordelijk voor de klinische onderzoeksactiviteiten, business development en governmental affairs.

Voor zijn aanstelling bij Amgen was hij onder andere Chief Medical Officer en Senior Director of Clinical Operations & Medical Affairs Europe bij Centocor en hoofd van de wereldwijde Medical Services and Product Surveillance bij Organon, destijds de farmaceutische divisie van AKZO.

Dr. Lorijn studeerde af en promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voorafgaand aan zijn carrière in de biotechwereld was hij gecertificeerd verloskundige/gynaecoloog. Dr. Lorijn bezit geen aandelen Cryo-Save.

Marc Waeterschoot, Chief Executive, commented:

Ik ben bijzonder verheugd over het feit dat Ronald is ingegaan op ons verzoek om toe te treden tot onze Board. Met zijn brede ervaring op het gebied van life sciences bij internationaal opererende en snelgroeiende ondernemingen, zal hij ongetwijfeld uitstekend bijdragen aan de verdere succesvolle uitvoering van onze strategie.Voor meer informatie

Cryo-Save Group
+ 31 (0) 575 548 998
Marc Waeterschoot, Chief Executive
Arnoud van Tulder, Chief Financial Officer

SPJ Financiële Communicatie, Amstelveen
+ 31 (0)20-6478181
Léon Melens/Kees Jongsma

Related Articles