NL – Press release TBCCB acquisition

November 3, 2010 Group News

Overname van distributeur

Cryo-Save Group N.V. (Euronext: CRYO, ‘Cryo-Save’, of ‘de Groep’), de grootste stamcelbank van Europa, heeft zijn Bulgaarse distributeur, Tissue Bank Cryo Center Bulgaria AD (‘TBCCB’), geacquireerd. De overnameprijs bedraagt €1,5 miljoen in contanten en 100.000 aandelen Cryo-Save Group N.V. Daarnaast is gedurende drie jaar een resultaatafhankelijke betaling verschuldigd. De totale acquisitieprijs weerspiegelt ongeveer vijf maal de EBIT van TBCCB. Cryo-Save verwacht dat de acquisitie met onmiddellijke ingang bijdraagt aan de winst per aandeel.

TBCCB is de toonaangevende onderneming voor stamcelopslag in Bulgarije en is sinds jaren een betrouwbare distributeur voor Cryo-Save. TBCCB onderhoudt een uitstekende relatie met de ziekenhuizen en gynaecologen in Bulgarije en is met succes actief onder de Cryo-Save merknaam.

 

Arnoud van Tulder, CEO, zegt in commentaar op de overname:

TBCCB is reeds vele jaren een loyale Cryo-Save distributeur en we zijn verheugd om hen formeel binnen onze Groep te verwelkomen. Deze acquisitie past perfect binnen onze strategie en verstevigt onze leidende positie in Oost-Europa, één van de snelst groeiende markten.

 

TBCCB geeft ons ook een uitstekend platform in Bulgarije om onze nieuwe producten zoals Cryo-Lip® op de markt te brengen. We zijn blij dat het management van TBCCB zal aanblijven en we zijn vol vertrouwen dat hun ideeën en ervaring ten goede komen aan Cryo-Save

 PDF DownloadsVoor nadere informatie

Cryo-Save Group
+ 31 (0)575 548998
Arnoud van Tulder, Chief Executive Officer

SPJ Financiële Communicatie
+ 31 (0)20 647 8181
Kees Jongsma/Léon Melens

Daniel Stewart & Company plc
+ 44 (0) 20 7776 6550
Chris Theis

Videomateriaal is gratis te downloaden op www.videobankonline.com.

Related Articles